СБУ викрила ще трьох колаборанток на Луганщині, серед яких «зірка» роспропаганди

СБУ викрила ще трьох колаборанток на Луганщині, серед яких «зірка» роспропаганди

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ зібрали докази добровільної співпраці з ворогом на тимчасово окупованій території Луганщини ще трьох колаборанток. Зокрема, задокументовано активне розкручування у пропагандистських роликах рф 19-річної уродженки міста Сватове.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

««Юну Лізу зі звільненого Сватового» намагаються зробити «обличчям» народу Луганщини, який очікував російського «асвабаждєнія». Серед іншого, дівчина знялася у телевізійних проєктах, де: підтримувала окупаційну політику та ведення агресивної війни проти України; закликала допомагати армії країни-агресора у війні; агітувала земляків співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф на захоплених територіях Луганської та Харківської областей», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ще дві колаборантки встигли довести свою лояльність загарбникам, попрацювавши на так званих «керівних посадах» терористичної організації «лнр». Тепер їм доручили встановлення окупаційного режиму на щойно захоплених територіях. Одна раніше працювала в окупованому Краснодонському районі, нині керує «паспортизацією» мешканців Білокураківського району.

Інша колаборантка – «очільниця» так званого «Кремінського району лнр», незаконно створеного окупантами на території Сєвєродонецького району Луганщини.

Читайте також: Викрили двох киян, які виправдовували збройну агресію рф проти України

Зловмисниця прибула до Кремінної з тимчасово окупованого Луганська як «кадрове підкріплення». У пресслужбі зазначили, що у минулому «регіоналка» була секретарем райради і брала активну участь в антиукраїнських пропагандистських заходах.

Стосовно всіх цих осіб триває досудове розслідування за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області Служба безпеки України затримала двох агентів російської федерації, які збирали інформацію про координати позицій Збройних сил України та паролі блокпостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-