Викрили двох киян, які виправдовували збройну агресію рф проти України

Викрили двох киян, які виправдовували збройну агресію рф проти України

Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили двох киян, які, за інформацією слідства, виправдовували збройну агресію рф проти України та прославляли її учасників.

Про це поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора викрито двох осіб, які виправдовують, визнаючи правомірною, та заперечують збройну агресію рф проти України, глорифікують її учасників в умовах повномасштабної війни (ст. 436-2 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, використовуючи заборонену в Україні соцмережу «вконтакте», кияни у своїх публікаціях називають президента рф володимира путіна «героєм нашого часу» та засуджують рішення керівництва України щодо протидії вторгненню рф.

«Також вони активно поширюють пропагандистські новини та публікації із засобів масової інформації рф щодо обстрілів мирних громадян, звинувачуючи при цьому Збройні сили України, та підтримують злочинні дії рф на території України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила мережу агітаторів, яка зі Львова працювала на «лнр»

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів було вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, а також російську символіку.

Слідство наразі триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області прихильника тоталітаризму та російської агресії позбавили волі на п'ять років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-