У Маріуполі люди стоять у кілометрових чергах за безкоштовним хлібом

У Маріуполі люди стоять у кілометрових чергах за безкоштовним хлібом

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі склалася критична ситуація з продуктами харчування, люди у кілометровій черзі стоять за безкоштовним хлібом.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та оприлюднила відео з місця події, де багато людей у черзі чекають хліб.

«Маріуполь, критична ситуація з продуктами харчування! На фото кілометрова черга людей за безкоштовним хлібом. На думку російських окупантів, саме так виглядає «покращення життя».

Люди стоять у принизливій черзі за хлібом, адже не можуть собі дозволити його придбати. Не має грошей, роботи, обіцяних захмарних виплат», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що навіть гуманітарну допомогу у захопленому Маріуполі самопроголошена «влада» сильно звузила до певних пільгових груп.

«За словами жителів, безкоштовний «кірпічік» їсти неможливо, він просто з муки та води. Тому роблять з нього грінки, щоб якось це вживати у їжу. Невдоволення такими змінами зростає», - зауважили в міськраді.

Читайте також: Рух спротиву підірвав у Маріуполі патруль загарбників – Андрющенко

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Жителям загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста». Містяни чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв Прапор України.

У Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-