Радник мера показав Маріупольський морпорт, який у росіян працює раз на тиждень

Радник мера показав Маріупольський морпорт, який у росіян працює раз на тиждень

Відео
Укрінформ
Радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко опублікував відео з морського порту, який у загарбників працює раз на тиждень.

Як передає Укрінформ, відповідне відео він оприлюднив у Телеграмі.

«Так виглядає Маріупольській порт. Пусто. Напівмертво. Порт працює раз на тиждень. Робочі роблять роботу, більше схожу на її вигляд. Ще одна обіцянка окупантів, яка очікувано залишилась обіцянкою. Повноцінна робота та щоденний пором. Десь, в уявному світі», - написав Андрющенко в під відео.

Він нагадав, що назначеного загарбниками росіянина-директора порту так і не знайдено, «після арешту «мгб «днр» його наче й не було, як при Сталіні - нема людини, нема проблеми, як і роботи порту …».

Читайте також: У Маріуполі загарбники зруйнували історичний особняк купця Трегубова біля драмтеатру

Як повідомлялося, ватажок «днр» Денис Пушилін в травні впевнено казав про вихід на повну загрузку порту буде вже в середині липня. Ворог робив у порту перевалку краденого українського зерна. Станом на зараз порт де-факто не працює. Зупинено навіть вивезення металопрокату, який загарбники намагалися відправити до рф.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Жителям загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Читайте також: У Маріуполі росіяни масово перевіряють документи у місцях, де намальований символ спротиву «Ї»

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста». Містяни чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв Прапор України.

У Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-