Люди стануть «живим щитом»: Верещук про заклики росіян повертатися на захоплені території

Люди стануть «живим щитом»: Верещук про заклики росіян повертатися на захоплені території

Укрінформ
Заклики російських загарбників до евакуйованих українців повертатися додому на тимчасово захоплені території можуть бути пасткою, адже їх там можуть використати як «живий щит».

Про це віцепрем’єрка-міністерка - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила в ефірі інформаційного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Небезпека в тому, що люди стануть «живим щитом». Окупанти обов'язково використають їх у своїх нікчемних цілях. Вони змушують дітей іти до школи, сідати за парти, натомість біля шкіл розташовують свою техніку і важку силу. Вони знають, що люди для них - "живий щит". Я дуже хочу, щоб це почули люди, які зараз вирішують для себе, чи повертатися на тимчасово окуповану територію, і звернули увагу саме на цей безпековий аргумент», - сказала Верещук.

Віцепрем'єрка-міністерка не радить співвітчизникам, які виїздять із найнебезпечніших територій, планувати повернення у свої домівки щонайменше до весни. Їм варто подумати про зимовий період, адже на тих територіях є проблеми з газом, водою та іншими видами постачання.

Читайте також: Агресор намагається агітувати херсонців повертатися на захоплені ним території

«Там немає нашої влади, яка б допомогла людям вижити. Там є лише влада окупанта і ворога, тимчасова влада», - сказала представниця уряду і додала: «Вже навесні будемо повертатися в деокуповані регіони та разом відбудовувати нашу державу».

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України 10 вересня ухвалив постанову про створення Координаційного штабу з питань деокупованих територій, який очолила віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-