Ще одного депутата Херсонської міськради підозрюють у колабораціонізмі

Ще одного депутата Херсонської міськради підозрюють у колабораціонізмі

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру в колабораціонізмі ще одному депутату Херсонської міської ради.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Подільська окружна прокуратура міста Києва повідомила про підозру депутату Херсонської міської ради у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)", — ідеться в повідомленні.

Фото: ОГП

За даними слідства, в умовах воєнного стану в червні підозрюваний прийняв пропозицію представників збройних сил російської федерації та був проголошений заступником голови воєнно-цивільної адміністрації Херсона, створеної на тимчасово захопленій території.

Зазначається, що раніше окружна прокуратура повідомила про підозру сину депутата — теж депутату Херсонської міської ради за фактом співпраці з рф, а також організації та проведенні мітингу на підтримку дій загарбників й активній участі у ньому (ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Колаборанту з «прокуратури лнр» оголосили підозру - може сісти на 15 років

Як повідомляв Укрінформ, у серпні підозру в колабораційній діяльності заочно оголосили депутату Херсонської обласної ради. За даними слідства, у травні під приводом проведення в місті Нова Каховка спортивних змагань із залученням футбольних команд з російської федерації та використанням російської символіки фігурант організував політичний захід на підтримку рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-