У Маріуполі загарбники планують на вересень «першу хвилю мобілізації»

У Маріуполі загарбники планують на вересень «першу хвилю мобілізації»

Укрінформ
У тимчасово захоплених російськими військами Мангуському районі та Маріуполі загарбники проведуть свою мобілізацію протягом вересня. 

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Мобілізація. В останній день серпня в Мангуші пройшло засідання гауйляйтерів. Від донецького керівництва надійшла вказівка терміново поновити військовий облік у Маріупольському районі. Більш того, таке протокольне доручення покладено на папір. Це означає, що, принаймні, Мангуський район чекає вже офіційна мобілізація протягом вересня. За нашими даними, така сама вказівка отримана і по Маріуполю, однак виконання відтерміновано на два тижні. Тобто орієнтовно в 20-х числах вересня Маріуполь та район очікує перша хвиля мобілізації», - написав Андрющенко.

Тому, звернувся він до чоловіків мобілізаційного віку, поки не введено заборону - треба евакуюватися будь-яким шляхом у будь-який бік. «Не дайте перетворити себе на гарматне м'ясо», - наголосив радник мера.

Читайте також: У Маріуполі даішники-колаборанти разом із загарбниками обкрадають гаражі – радник мера

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Жителі міста чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв у тимчасово захопленому росіянами Маріуполі прапор України.

У Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-