У Херсоні колаборантами стали троє директорів шкіл

У Херсоні колаборантами стали троє директорів шкіл

Укрінформ
У Херсоні колаборантами стали троє директорів шкіл і десять керівників дитсадків, але серед педагогів цих закладів є ті, що категорично не згодні співпрацювати з окупантами.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла тимчасово виконуюча повноваження Херсонського міського голови Галина Лугова.

«171 освітній заклад у Херсоні. На сьогодні у нас пішли на співпрацю три директори школи, але це не говорить про педагогічний склад закладів – учителі чинять спротив навіть у тих школах, де директори погодилися на співпрацю з ворогом. І десять завідуючих дитячих садочків, які погодилися на співпрацю (з ворогом – ред.), але й тут серед педагогічних працівників є ті, що категорично не згодні співпрацювати з окупантами», - каже Лугова.

Читайте також: В окупованому Криму під мілітарною пропагандою перебувають близько 230 тисяч дітей

Вона пояснила, що вчителі, які не співпрацюють з окупантами і які знаходяться вдома - «на простої», отримують заробітну платню. Відповідно, у загарбників дефіцит учителів, кадрів катастрофічний. «У них один їх «директор» буде «очолювати», наприклад, три школи - №7, 36 і 32», - каже Лугова.

Що стосується організації навчання школярів в українській школі, то, як повідомила Лугова, всі питання погоджуються з батьками учнів. При цьому діти, які нині перебувають на загарбаній території, з огляду на безпековий фактор, перейшли саме на сімейну форму навчання, зазначила Лугова.

Читайте також: У Маріуполі замість анонсованих 16 шкіл відкрили п’ять

Дистанційна форма пропонується тим учасникам навчального процесу, які виїхали з окупації в інші області країни – цю форму навчання організували 35 директорів шкіл, що знаходяться на підконтрольній території.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у школах ворог організовує воєнізовану «охорону», а батьків школярів, щоб вони погодилися віддати дітей навчатися за російською програмою, намагаються або підкупити, або залякати. Загарбники погрожують виселенням та конфіскацією майна батькам, які не віддають школярів на навчання за російськими програмами.

На тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей загарбники погрожують батькам, що відправлять їхніх дітей до дитячих будинків, якщо учнів не запишуть у школи, що перейшли на «російську програму навчання», з цього приводу Україна звернулася до ЮНЕСКО.

На тимчасово загарбаній Херсонщині ворог стикнувся зі спротивом батьків, які не віддають дітей навчатися за російськими програмами, тому він змушений «мімікрувати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-