У Маріуполі замість анонсованих 16 шкіл відкрили п’ять

У Маріуполі замість анонсованих 16 шкіл відкрили п’ять

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі замість гучно анонсованих загарбниками 16 шкіл 1 вересня відкрили п’ять.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Очікувано замість гучно анонсованих 16 шкіл відомо про відкриття … п’яти. Школи номер: 5; 7; 26; 41; 65. Всі інші перейшли в стан «онлайн» освіти. Тобто, в реальних умовах Маріуполя - в стан «нікуди». Де поділись всі ці обіцяні ремонти, не зрозуміло, мабуть, (гроші - ред.) знов осіли по кишенях росіян та колаборантів», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі російський депутат прийшов до першачків у школу з пістолетом

Він також зазначив, що місто наразі залишається наднебезпечним, бо 120-мм міни лежать просто посеред вулиць і досі не розміновані. В тому числі на вулиці, по якій діти мають йти в школу щодня.

«Питання в часі, коли воно здетонує та знов забере життя маріупольських діточок. Російська мраZота. Закінчуйте розмінування місць пограбування та забезпечте мінімальну безпеку маріупольцям!» - наголосив радник мера.

Раніше Андрющенко писав, що у Маріуполі в школі №41, де загарбники не спромоглися навіть засклити вибиті шибки, військові очепили будівлю і перевіряли на вході дитячі рюкзаки. А у школу № 65 у Маріуполі у клас до першачків прийшов російський депутат державної думи Дмитро Саблін із пістолетом на поясі.

Читайте також: У Маріуполі на вході до школи загарбники перевіряють дитячі рюкзаки

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-