У Маріуполі загарбники хочуть відкрити 16 шкіл, одна з них без даху

У Маріуполі загарбники хочуть відкрити 16 шкіл, одна з них без даху

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі загарбники анонсували відкриття 16 шкіл, деякі з них не облаштовані, одна - ще й без даху.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Напередодні першого вересня окупанти анонсували відкриття 16 шкіл. Начебто після ремонту… Мінімум 4 з анонсованих шкіл в стадії «голі стіни»: 27; 38; 53; 64. При цьому у школі 38 навіть відсутній дах. Буквально. Але це не зупиняє окупантів в гучних анонсах. Звісно, там вистачить цинізму загнати дітей в зруйновані школи заради картинки пропаганди», - написав Андрющенко.

Водночас він звертає увагу на розбіжності у даних щодо кількості шкіл та об’єктів соціальної інфраструктури, яку озвучив ватажок «днр» пушилін. «Він стверджує, що всього 16 об’єктів буде відремонтовано восени. А якщо вірити гауляйтеру Іващенку (самопроголошений «мер» Маріуполя – ред.), то таких об’єктів щонайменше 40 (16 шкіл, 16 закладів середньої-спеціальної освіти, 3 лікарні та якісь офіси). Отже, наочно картина «забрехались», - зазначив радник міського голови.

Читайте також: На окупованій Херсонщині після поїздки в російський табір померла дитина

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Ілюстративне фото: Валентин Резніченко\Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-