російські війська за добу обстріляли сім регіонів України - зведення ОВА

російські війська за добу обстріляли сім регіонів України - зведення ОВА

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби, 28 серпня, здійснили обстріли семи регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 понеділка, 29 серпня.

У Рівненській області після учорашніх вечірніх ракетних ударів ворога по Сарнах жертв немає. Збитки встановлюються. На місці події завершили роботу рятувальники, працівники поліції, СБУ, прокуратури. Удари були завдані по об‘єкту військової інфраструктури.

У Дніпропетровській області росіяни обстріляли Нікопольський, Синельниківський і Дніпровський райони.

Читайте також: рф хоче посилити наступ та везе в Україну нову техніку і добровольців - WSJ

У Нікопольському районі під вогнем опинилися Нікополь, Марганець і Червоногригорівська громада. У Нікополі 2600 людей залишилися без світла. У Червоногригорівці пошкоджені 15 будинків, підприємство, храм і лінії електропередач. У Марганці масштаби руйнувань з’ясовуються. Учора ввечері через обстріл Нікополя одна людина загинула, п’ятеро поранені, четверо з них у лікарні, одна людина перебуває у важкому стані.

Синельниківський і Дніпровський райони зранку були обстріляні ракетами. Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих з’ясовується.

Вчора ввечері війська рф обстріляли центр Харкова (Київський район). Частково зруйнована триповерхова будівля. Постраждалих немає. Вранці ворог знову обстріляв Київський район, імовірно, касетними снарядами. Пошкоджені приватні будинки. За попередніми даними, одна людина постраждала.

У Луганській області вночі по позиціях Збройних сил України на Бахмутському напрямку агресори завдали ракетного удару. Сім разів були зафіксовані артилерійські обстріли з боку росіян. У чотирьох випадках вони використовували установки залпового вогню, шість разів відкривали мінометний вогонь. Один раз ворог застосував танк.

У Донецькій області вночі росіяни вдарили по Слов'янську і Костянтинівці. Інформація про руйнування і постраждалих уточнюється. За добу по області восьмеро людей загинули, семеро поранені. Ворог вів обстріли Авдіївки, Красногорівки, Бахмута, Миколаївки, Петрівки, Тетянівки. Пошкоджена багатоповерхівка, 17 приватних житлових будинків, два цехи Авдіївського коксохімічного заводу. Область залишається без газу і частково без води та електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Ввечері у неділю по промисловій інфраструктурі Миколаєва російські війська били із РСЗВ "Ураган". Постраждалих немає.

Вчора через ворожий обстріл смт Первомайське Первомайської громади Миколаївської області частково зруйновано житлові будинки. Постраждалих немає.

Читайте також: У захоплених громадах Харківщини загарбники планують псевдореферендум на жовтень

Внаслідок учорашніх обстрілів Шевченківської громади у селищі Любомирівка одна людина загинула, у селі Котляреве одна людина зазнала важких поранень. Зруйновано і пошкоджено житлові будинки. Вночі ворог вів артилерійські обстріли села Котляреве. Є влучання у два житлові будинки, господарські споруди. Інформація про постраждалих уточнюється.

Ввечері ворог завдавав ударів по місту Очаків. Влучання переважно по території аквазони. Постраждалих немає.

Під постійним вогнем залишається Березнегуватська громада. Так, вчора ввечері було обстріляне смт Березнегувате. Сьогодні зранку - село Висунськ. Пошкоджені житлові будинки. Інформація про постраждалих відсутня.

Протягом минулої доби ворог вів обстріли Широківської громади. Вночі обстрілів зазнала Червона Долина. Пошкоджені житлові будинки та сільгоспбудівлі у домогосподарствах. Також були обстріли за межами села Поляна. Постраждалих немає. Зранку тривають обстріли Широківської громади. Інформація про пошкодження і постраждалих уточнюється.

Вночі у Херсоні лунали гучні й потужні вибухи. Також вибухи та обстріли спостерігалися протягом минулого дня по Херсонській області. Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ завдали влучні удари по трьох пунктах управління російської армії у Херсоні, Дар’ївці та пункту 35-ї армії росії у Новій Каховці. Під вечір пролунали вибухи біля Олешок в районі річки Конка. Тривають важкі бойові дії на Бериславщині.

Читайте також: На Херсонщині загарбники підкупами та погрозами примушують батьків віддавати дітей до шкіл

Попри тиск загарбників і небезпеку жителі області продовжують висловлювати свою проукраїнську позицію. Зокрема херсонці разом з активістами "Жовтої стрічки" продовжують маркувати будівлі, які росіяни використовують у власних цілях. У Херсоні більшає патріотичних закликів і української символіки.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-