рф хоче посилити наступ та везе в Україну нову техніку і добровольців - WSJ

рф хоче посилити наступ та везе в Україну нову техніку і добровольців - WSJ

Укрінформ
росія намагається значно посилити свої війська в Україні, оскільки її кампанія із захоплення сходу та півдня зупинилася напередодні запланованого так званого «плебісциту».

Про це йдеться у статті журналіста Метью Люксмора для The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

Низка добровольчих батальйонів, сформованих останніми тижнями по всій росії, готується до розгортання в Україні, включаючи 3-й армійський корпус, призначений для підтримки нового наступу на сході України. Відео тренування 3-го армійського корпусу на російській військовій базі в «Муліно», приблизно у 250 милях на схід від Москви, демонструють сучасну зброю, яку рідко використовують в Україні. 

Читайте також: рф посилила приховану мобілізацію в московській і ленінградській областях – розвідка

Метью Люксмор посилається на Institute for the Study of War, який сумнівається у тому, що це навряд змінить військовий баланс в Україні.

«Краще обладнання не обов’язково робить сили більш ефективними, коли особовий склад не погано навчений або дисциплінований», – цитує видання ISW. 

Також видання згадує про фотографії російської військової техніки у вагонах, включаючи зенітно-ракетні комплекси «Бук» і танки Т-90, які, за даними дослідницької групи Conflict Intelligence Team, прямують до кордону росії зі східною Україною.

Читайте також: Указ путіна щодо збільшення чисельності військ навряд допоможе рф у війні - британська розвідка

Поштовх зміцнити сили росії відбувається в той час, як кампанія москви в Україні продовжує зупинятися, а кремль намагається знайти нові війська, і в той момент, коли Київ продовжує завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території.

Паралельно з загальнонаціональною кампанією вербування, спрямованою на поповнення недостатньо підготовлених батальйонів, пов’язані з Кремлем військові компанії в росії, такі як ПВК «Вагнера», шукають у російських в’язницях ув’язнених, які бажають воювати. росія скасувала віковий ценз для тих, хто вступає на службу вперше, дозволивши вступати громадянам старше 40 років. А також путін наказав збільшити чисельність армії.

«Тепер [Путіну, – ред.] потрібно ввести нові війська просто для того, щоб воювати, – сказав адмірал ВМС США та колишній командувач об’єднаних збройних сил НАТО Джеймс Ставрідіс, – На стратегічному рівні я вважаю, що він зазнав поразки у цій війні. Я не бачу, щоб він одужав, але він все ще хоче зосередитися на захопленні Донбасу. Це його нова мета, і для цього йому потрібні нові солдати».

Читайте також: Нові добровольчі «батальйони» рф матимуть розмір лише посилених рот – ISW

Тим часом Україна продовжує завдавати ударів по військовій інфраструктурі в районах, окупованих російськими військами.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-