Нові добровольчі «батальйони» рф матимуть розмір лише посилених рот – ISW

Нові добровольчі «батальйони» рф матимуть розмір лише посилених рот – ISW

Укрінформ
У росії продовжують формувати нові добровольчі загони для війни проти України, проте вони не мають нічого спільного з умовною бойовою міццю батальйонних тактичних груп, які вторгалися в Україну в лютому.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

За даними аналітиків, Алтайський край оголосив про формування п'яти добровольчих підрозділів: батальйонів «Калашников» і «Алтай», роти «Катунь», взводу «Бія». Місцеві ЗМІ зазначають, що рекламована місячна зарплата коливається від 30 000 до 300 000 рублів (приблизно від 500 до 5 000 доларів США).

Місцеве видання Республіки Татарстан заявило, що класифікація добровольчих формувань «батальйонами» російською владою перебільшує реальну кількість призовників у кожному добровольчому підрозділі. Зокрема видання зазначає, що батальйон «Парма» Пермського краю налічує 90 осіб і структурно більше відповідає мотострілецькій роті.

Читайте також: ЗСУ відбили в окупантів територію розміром з Данію - ISW

Крім того, зазначають експерти, вказані добровольчі групи не описуються як БТГ і тим паче "не мають нічого спільного з умовною бойовою міццю батальйонних тактичних груп, які вторгалися в Україну в лютому, навіть якщо не брати до уваги недосвідченість, вік і дуже обмежену підготовку, яку ці добровольці отримують перед розгортанням в бойових діях".

"Незрозуміло, як вони застосовуються на полі бою, якщо тільки не збираються один з одним або з залишками вже розгорнутих БТГ", - пишуть в Інституті.

Також аналітики звернули увагу, що після низки повідомлень у ЗМІ про формування "Собянського полку" в москві вербування прикрили, ймовірно, щоб уникнути критики москвичів.

Читайте також: Війна в Україні вступає у нову фазу, баланс сил на фронті змінюється - Боррель

Як раніше повідомляло агентство, у ГУР кажуть, що російські загарбники намагаються доукомплектувати свої піхотні частини за рахунок спеціалістів зі складу ракетних військ та військових моряків.

За даними розвідки, командири з’єднань та частин морської піхоти зс рф скаржаться, що використання їхніх військових не за призначенням призводить до втрати ними спроможностей, необхідних для виконання завдань під час морських десантних операцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-