На Херсонщині загарбники підкупами та погрозами примушують батьків віддавати дітей до шкіл

На Херсонщині загарбники підкупами та погрозами примушують батьків віддавати дітей до шкіл

Укрінформ
На Херсонщині у школах ворог організовує воєнізовану «охорону», батьків школярів, щоб вони погодилися віддати дітей навчатися за російськими програмами, намагаються або підкупити, або залякати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«На Херсонщині окупанти обіцяють батькам, які погодилися віддати своїх дітей до захоплених шкіл, виплатити 10 тис. рублів», - йдеться у повідомленні.

Є випадки, коли батькам погрожують штрафами, конфіскацією майна та позбавленням батьківських прав за відмову віддавати своїх дітей на навчання за російськими програмами. Також у всіх школах буде воєнізована «охорона», наголосили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей загарбники погрожують батькам, що відправлять їхніх дітей до дитячих будинків, якщо учнів не запишуть у школи, що перейшли на «російську програму навчання» - з цього приводу Україна звернулась до ЮНЕСКО.

Читайте також: У соцмережах розпочали флешмоб на підтримку херсонців на захоплених територіях

На Херсонщині загарбники роблять ставку на сферу освіти, зокрема на впровадження так званих «російських стандартів» у школах. Вони чинять колосальний тиск на директорів шкіл, учителів, тому що переважна більшість педагогів відмовляється працювати з загарбниками і перебудовувати роботу навчальних закладів під російську програму.

У Новій Каховці на тимчасово захопленій території Херсонщини військові рф викрали двох жінок - директорів місцевих ліцеїв.

На Херсонщині загарбники погрожують виселенням та конфіскацією майна батькам, які не віддають школярів на навчання за російськими програмами. Колаборанти у супроводі озброєних військових рф ходять по домівках, де живуть родини з дітьми шкільного віку, аби змусити батьків віддати дітей навчатися у школи за російськими програмами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-