У соцмережах розпочали флешмоб на підтримку херсонців на захоплених територіях

У соцмережах розпочали флешмоб на підтримку херсонців на захоплених територіях

Укрінформ
Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич закликав звернутися з нагоди Дня Незалежності до херсонців, які лишилися на захоплених територіях.

Відповідне відеозвернення він розмістив у Фейсбуці.

«Запрошую вас долучитися до флешмобу на підтримку людей, які залишилися в окупації, і сказати їм, що ми, українці, разом, ми – Херсон», - зазначив голова ОВА.

Він закликав написати коротке привітання у соцмережах з Днем Незалежності та словами підтримки для людей, які залишилися на загарбаних військовими рф території, прикріплювати улюблене фото Херсонщини та додавати хештеги - #українці_разом, #ми_херсон.

"Покажемо всім - скільки нас, і що незалежно від того, де ми є, Херсон – це Україна", - зазначив голова ОВА.

Підтримав флешмоб у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Він відзначив у відеозверненні, що херсонцям випали дуже важкі випробування. "Але разом ми впораємося, як це робили з першого дня широкомасштабного вторгнення та з першого дня окупації, бо ми – українці", - зазначив Соболевський.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині мирний спротив триває від початку російського вторгнення, він не припинився, але трансформувався, оскільки окупаційний режим стає все більше жорстокішим.

На Херсонщині жителі регулярно проводили мирні акції протесту проти агресора. російські військові застосовували силу та зброю проти людей.

Ворог на Херсонщині блокує «зелені коридори», евакуацію, викрадає мешканців. Загарбники проводять нічні обшуки та незаконні затримання - це форма залякування місцевих жителів, щоб примусити їх до співпраці.

Президент Володимир Зеленський удостоїв Херсон спеціального звання «Місто-герой».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-