Ракетний удар рф по Вінниці: постраждалим виділили майже ₴40 мільйонів допомоги

Ракетний удар рф по Вінниці: постраждалим виділили майже ₴40 мільйонів допомоги

Укрінформ
Депутати Вінницької міської ради 26 серпня виділили з бюджету громади 39,7 млн грн на відновлення будинків і допомогу постраждалим від ракетного обстрілу міста 14 липня.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«Ми виділяємо 3,5 млн грн на підтримку наших мешканців, які постраждали внаслідок ракетного обстрілу 14 липня. По 50 тис. грн на одного загиблого та по 25 тисяч на поранених. Також 25,8 млн грн спрямовуємо на відновлення постраждалих будинків в районі площі Перемоги», – сказав міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Читайте також: Військові показали уламки двох ракет, збитих поблизу Вінниці

За його словами, також міськрада виділила 10,4 млн грн на заміну вікон та дверей в місцях загального користування пошкоджених будинків – у під’їздах.

Впоратися з відновними роботами у міськраді сподіваються до початку опалювального сезону. Допомагають місту у виконанні цих робіт американська організація Global Empowerment Mission та українська ГО «Якість життя».

Читайте також: Після ракетного удару по Вінниці поліція затримала кілька десятків людей

Як повідомлялося, у Вінниці триває відновлення будинків, пошкоджених під час обстрілу міста ракетами «Калібр» 14 липня. Тоді були пошкоджені 9 багатоповерхових і 29 приватних будинків, загальний обсяг завданих місту збитків становить 240 млн грн. Наразі проводяться капітальні ремонти покрівель у шести будинках та заміна вікон у під’їздах коштами міського бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-