Після ракетного удару по Вінниці поліція затримала кілька десятків людей

Після ракетного удару по Вінниці поліція затримала кілька десятків людей

Укрінформ
Після раектного удару росії по Вінниці було затримано кілька десятків людей, вони наразі проходять опитування в органах поліції і СБУ.

Про це міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський поінформував на брифінгу у Вінниці, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні стався черговий воєнний злочин із боку держави-терориста рф і воєнного злочинця путіна: стався приліт ракети «Калібр» у самий центр Вінниці. Тут виявили залишки двох ракет типу «Калібр», якого конкретно – ми зможемо встановити у результаті експертиз. Щодо розбору завалів, то ми розуміємо, що вони (можуть – ред.) бути сьогодні завершені», - вважає очільник МВС України.

При цьому він уточнив, що у четвер до кінця дня також може бути встановлена остаточна цифра щодо тих, кого рятувальники знайдуть під завалами.

За словами чиновника, цей злочин був кваліфікований за статтею 438 ККУ, і підслідність кримінального провадження щодо цієї події була визначена за СБУ.

«Усі інші правоохоронні органи, зокрема, і Нацполіція, надають допомогу, також тут на місці - криміналісти, щоб допомогти якнайшвидше зафіксувати цей злочин. Огляд місця події триває і буде тривати, доки буде необхідно. Усього було чотири ракети випущено з імовірною сюди ціллю. Дві ракети збила наша ППО, дві ракети, на жаль, досягли своєї мети», - поінформував Монастирський.

Відповідаючи на питання, міністр заявив, що після цієї трагедії було затримано кілька десятків людей, і вони наразі проходять опитування в органах поліції і СБУ.

«І після цього можна буде сказати (більш конкретно – ред.). А таких даних, що є конкретні навідники (щодо цього випадку - ред.)… Це ... вид ракет, який наводиться по координатах», - сказав він.

За його словами, певна кількість осіб, які були, зокрема, поранені, це ті люди, які перебували на вулиці.

«Тобто, частина людей все ж таки знехтувала тривогою, не пересувалися в укриття або знаходилися у інших місцях, де більш безпечно. Тут у місті є проблема з такими серйозними бомбосховищами і укриттями. Ми також оглянули кілька з них і домовилися з місцевою владою, що потрібно буде більш серйозно до цього поставитися», - зауважив Монастирський.

Він також зазначив, що важливим є те, щоб люди могли самі під час повітряної тривоги все ж таки реагувати на неї і пересуватися в укриття.

Говорячи про поранених, Монастирський сказав, що ті, кого він бачив, є цивільними особами. «З тих, кого ми провідали у лікарнях, і з тих, кого я тут бачив особисто – то це цивільні», - поінформував він.

Читайте також: Посол Британії - про обстріл Вінниці: Ще один безпідставний напад рф на мирних жителів

Зі свого боку очільник ДСНС Сергій Крук заявив, що на цій події працює більше 300 рятувальників і більше 40 одиниць техніки.

«Під час виникнення таких подій однозначно організовується постійна зміна і побут для роботи рятувальників, бо ці операції - затяжні. З цим проблем у нас немає. Окрім того, приїхали придані сили ще з одного міста, і вони працюватимуть до повного прибирання територій спільно з комунальними службами. Наразі (постраждалих рятувальників - ред.) на цьому об’єкті не було», - сказав Крук.

Як повідомлялося, 14 липня росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами "Калібр", запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря. Дві ракети було знищено зенітно-ракетними військами Повітряних сил ЗСУ.

Згідно з повідомленням ДСНС, загинули 23 особи, з них троє дітей. По меддопомогу звернулись 115 людей, 64 особи госпіталізовані, з них двоє дітей. У важкому стані перебуває 34 людини, п'ять - у критичному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-