Ексочільницю львівського обласного осередку ОПЗЖ підозрюють у державній зраді

Ексочільницю львівського обласного осередку ОПЗЖ підозрюють у державній зраді

Укрінформ
Колишню очільницю львівської обласної організації забороненої в Україні партії ОПЗЖ підозрюють у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на держзраді викрили колишню очільницю облорганізації ОПЗЖ та громадської організації «Український вибір – право народу», головою яких є народний депутат Віктор Медведчук, обвинувачений у вчиненні державної зради.

«За даними слідства, жінка керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій. Діючи за вказівками спецслужб країни-агресора, вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни діючої влади в країні. Підозрювана організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію», - ідеться у повідомленні.

На виконання замовлень країни-агресора за фінансову винагороду з травня 2015 року по серпень 2022 року вона здійснювала підривну діяльність проти України, використовуючи можливості громадських організацій, а також особистих контактів у ветеранських організаціях.

Для прикриття власної підривної діяльності, а також поширення дезінформації в інтересах росії підозрювана використовувала журналістські посвідчення. Зв'язок з російськими кураторами вона підтримувала через соцмережі та електронну пошту, куди і надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності.

Під час обшуків у неї виявили і вилучили матеріали, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення.

Жінці повідомили про підозру у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте також: П’ятеро колишніх правоохоронців з Харківщини за держзраду можуть сісти довічно

Як повідомляв Укрінформ, колишнього посадовця управління забезпечення контролю Секретаріату Кабінету Міністрів України, який передавав таємну інформацію представникам фсб росії, засудили до 12 років позбавлення волі.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-