П’ятеро колишніх правоохоронців з Харківщини за держзраду можуть сісти довічно

П’ятеро колишніх правоохоронців з Харківщини за держзраду можуть сісти довічно

Укрінформ
Працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді п’ятьом експравоохоронцям, які співпрацюють з російськими загарбниками на тимчасово захоплених територіях Харківської області.

Як передає Укрінформ, про це  Державне бюро розслідувань повідомляє у Телеграмі.

Одна з підозрюваних на початку березня отримала "посаду" у створеному збройними формуваннями російської федерації "податковому органі" у тимчасово захопленому Ізюмі Харківської області.

Вона відповідала за стягування платежів з місцевих жителів на користь загарбників. Також "чиновниця" передала ворогу дані платників податків.

Читайте також: «Люди рватимуть на шматки»: в облраді кажуть, що колаборантів на Херсонщині врятує лише арешт

Двоє правоохоронців почали працювати у "поліції" тимчасово захопленого Вовчанська на посадах дільничного та помічника чергового.

Інші двоє підозрюваних "працевлаштувалися" у тимчасово захоплених Куп'янську і Боровій. Вони допомагають загарбникам проводити обшуки та патрулювати вулиці.

Усім п’ятьом повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Читайте також: На Запоріжжі прокурору повідомили про підозру у держзраді

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові затримали колаборанта з Вовчанська, який організував розграбування військової частини Нацгвардії, складу м’ясокомбінату і передав росіянам дані українських патріотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-