У Харкові затримали колаборанта з Вовчанська

У Харкові затримали колаборанта з Вовчанська

Укрінформ
На Харківщині оголосили підозру колаборанту з Вовчанська, який організував розграбування військової частини Нацгвардії, складу м’ясокомбінату та передав військам рф дані проукраїнськи налаштованих мешканців громади.

Про це в Телеграмі повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури, передає Укрінформ.

«Встановлено, що чоловік з власної ініціативи налагодив комунікацію з представниками рф у Вовчанську. Підозрюваний організував розграбування військової частини Національної гвардії України, складських приміщень ТОВ «Вовчанський м’ясокомбінат», приміщень підприємства з виробництва цукру на території смт Білий Колодязь Чугуївського району — і це все заради того, щоб догодити окупантам. Він передав їм вкрадені продукти та паливно-мастильні матеріали», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Люди рватимуть на шматки»: в облраді кажуть, що колаборантів на Херсонщині врятує лише арешт

Зазначається, що пособник окупантів передав представникам рф відомості щодо проукраїнськи налаштованих громадян, які проживають на території громади. Крім того, особисто супроводжував російську армію на автомобілі, щоб окупанти краще розумілись на місцевості.

38-річного чоловіка затримали в Харкові та повідомили про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Читайте також: Бюст леніну та піонерські краватки - як «порядкують» загарбники у Вовчанську

Досудове розслідування відносно нього проводить СВ Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомлялося, місто Вовчанськ і довколишні населені пункти (колишній Вовчанський, нині – Чугуївський район) були захоплені в перші дні повномасштабного вторгнення. Згодом, на початку травня, ЗСУ відбили низку сіл і селищ, зокрема Старий Салтів.

Законного міського голову Вовчанська Анатолія Степанця, ймовірно, викрадали. На інформаційних ресурсах окупантів було поширене відео з ним: змученого посадовця змушували сказати «слава росії». Згодом стало відомо, що його відпустили, але в нього проблеми зі здоров’ям.

Однак 3 червня Степанець, за даними прокуратури області, у захопленому м. Куп’янську брав участь у засіданні колаборантів, де створили «тимчасову цивільну адміністрацію Харківської області», тобто тих територій, які російські загарбники зайняли в результаті повномасштабного вторгнення. Правоохоронці повідомили, що Степанцю заочно оголошено підозру в держзраді.

Читайте також: На Луганщині за добу ідентифікували 65 підозрюваних у колабораціонізмі

Певний час у Вовчанську загарбникам активно допомагав кримінальний авторитет Дмитро Чигринов на прізвисько «Чиж», якого призначили «мером». Однак згодом військові рф відправили колаборанта у концтабір, утворений на території громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-