У Маріуполі більшість громадян не збирається брати участі у «референдумі» - розвідка

У Маріуполі більшість громадян не збирається брати участі у «референдумі» - розвідка

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі нечисленні групи колаборантів продовжують здійснювати перепис населення, аби встановити реальну кількість людей, які залишились у місті.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МОУ, передає Укрінформ.

За даними розвідки, ці групи, що переважно складаються з 2-3 жінок, відвідують всі квартири та приватні помешкання. «Під час перепису вимагають надати особисті документи з реєстрацією (пропискою). Також з’ясовують місце перебування найближчих родичів. Офіційно повідомляють, що встановлюють місцеперебування людей, щоб забезпечити їх світлом та газом», - зазначили у ГУР.

У відомстві зауважили, що в неофіційних розмовах «переписники» визнають, що більшість опитаного населення у Маріуполі відмовляється брати участь у так званому «референдумі» або прямо не відповідає на запитання, чи братиме участь. За їхніми оцінками, лише близько 5-7% опитаних чітко висловили готовність прийти на «виборчі дільниці» та «проголосувати».

«У переважній більшості, в місті залишилося громадяни віком 45-70 років. За визнанням самих колаборантів, вони озлоблено ставляться як до РФ, так і до представників окупаційних адміністрацій», - зазначає ГУР.

Крім того, за словами «переписників», хоч перепис населення та потенційних «виборців» триває, рішення щодо самого «референдуму» і дати його проведення в кремлі остаточно не визначено.

«Навряд чи він справді відбудеться, як було анонсовано, 11 вересня. Навпаки, наразі окупаційна влада Маріуполя намагається не порушувати тему «референдуму» та концентрується на піар-акціях з пропагування результатів роботи із «забезпечення населення соціальною допомогою, продуктами харчування та підготовкою до зимового періоду», - заявили у розвідці.

Водночас, як стало відомо, з 1 вересня загарбники припинять видавати мешканцям Маріуполя так звану «гуманітарну допомогу» - дешеві набори продуктів (крупа, консерви), які давали змогу людям хоч якось побороти голод та злидні. Як одну з причин зменшення «допомоги» вказують низький попит серед маріупольців на отримання російського громадянства, поінформували у ГУР.

Читайте також: У Маріуполі внаслідок бомбардувань провалюється ґрунт

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів – розбиті школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-