Розстріл цивільних на Київщині: ще одному військовому рф повідомили про підозру

Розстріл цивільних на Київщині: ще одному військовому рф повідомили про підозру

Укрінформ
російському військовослужбовцю Миколі Соковікову повідомили про підозру. Він, за інформацією слідства, разом із іншим невстановленим російським військовим розстріляли двох цивільних чоловіків у Київській області.

Про це йдеться у тексті підозри Соковікову, оприлюдненій на сайті Офісу генерального прокурора, передає Укрінформ.

«Слідчий у кримінальному провадженні – старший слідчий в ОВС слідчого управління Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі старший лейтенант поліції Камінський Владислав Олегович… повідомляю: Соковікову Миколі Сергійовичу, 14.12.1995 р.н., уродженцю міста Омськ, громадянину рф… про підозру», - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що Соковікову повідомили про підозру щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 ККУ).

Читайте також: На Київщині вже виявили 1352 тіла убитих росіянами цивільних

За інформацією ОГП, цей російський військовий зареєстрований за адресою, яка знаходиться у Бурятії, і перебуває на службі в 5-й окремій гвардійській танковій Тацинській Червонознаменній, ордена Суворова 2-го ступеня бригаді – військова частина №46108 зс рф.

Зазначається, що Соковіков 19 березня 2022 року о 14:00, за попередньою змовою із невстановленими у ході досудового слідства військовим зс рф із тої бригади, де він перебував на службі, перебував на території Бучанського району Київщини, і там у невстановленого російського військового виник умисел на вбивство українців з числа цивільних, що не брали участі у бойових діях.

Тож, як заявили у відомстві, Соковіков, будучи у змові з невстановленим російським військовим, перебуваючи між ворітьми та будівлею веломагазину на Бучанщині, тримаючи в руках невстановлені слідством автомати, здійснили сукупно не менше 12 пострілів з цієї зброї у спину і таз громадян Леоніда Пляца та Сергія Муравицького. Ці громадяни загинули.

Зокрема, Муравицький помер на місці вчинення злочину, а Пляц зміг повернутися у приміщення охорони ТОВ «Кемпер-ГРУП», у якому невдовзі помер від крововтрати.

Читайте також: російським військовим, які тероризували цивільних у Бородянці та Макарові, оголосили підозру

Як повідомлялося, 8 серпня у СБУ поінформували, що старшого сержанта зс рф Михайла Кулікова було визнано винним за ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни) та засуджено до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-