російським військовим, які тероризували цивільних у Бородянці та Макарові, оголосили підозру

російським військовим, які тероризували цивільних у Бородянці та Макарові, оголосили підозру

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру військовослужбовцям російської федерації, які тероризували цивільне населення в селищах Бородянка та Макарів Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Підозри оголошені двом військовослужбовцям 37-ої окремої гвардійської мотострілецької Донської Будапештської Червоного прапора ордена Червоної зірки бригади, 36-ої загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил рф (військова частина 69647 села Кяхта, Бурятія).

Встановлено, що підозрювані тероризували та знущалися із мирних жителів Бородянки й Макарова на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

За даними слідства, військовослужбовці рф не тільки використовували цивільне населення для прикриття "живим" щитом, а й застосовували проти нього тортури, жорстоке поводження та інші акти насильства.

Також загарбники вчиняли мародерство й неодноразово здійснювали обстріли житлових будинків та об’єктів цивільної інфраструктури вказаних населених пунктів.

Фігуранти підозрюються в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном до 12 років.

Читайте також: В Україні хочуть створити єдину базу даних військових рф та бойовиків

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України встановила особи ще чотирьох російських військовослужбовців, які жорстко поводилися з мирним населенням у Бучі Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-