На Київщині вже виявили 1352 тіла убитих росіянами цивільних

На Київщині вже виявили 1352 тіла убитих росіянами цивільних

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення рф правоохоронці вже виявили загалом 1352 тіла вбитих цивільних громадян нашої держави.

Про це заявив очільник поліції столичної області Андрій Нєбитов, інформує пресслужба поліції Київщини у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Тіло ще одного вбитого окупантами мирного жителя знайшли сьогодні між Здвижівкою і Блиставицею. Станом на 15 серпня на Київщині вже виявили 1352 тіла вбитих окупантами мирних жителів», - повідомив очільник поліції Київщини.

Читайте також: На Київщині підлягають демонтажу понад 5400 інфраструктурних об'єктів

Серед іншого, він розповів історію чоловіка, чиє тіло знайшли поліцейські у понеділок на Київщині. За словами Нєбитова, це – чоловік 1964 року народження, його особу вже встановлено.

«Можу повідомити історію, що 28 лютого він разом з родиною намагався виїхати на безпечну територію на цивільній автівці. Але під час руху їхній автомобіль розстріляли солдати армії рф. У результаті цей чоловік загинув, також була вбита його дружина і їхній старший 17-річний син та 2 його собаки були теж вбиті», – сказав чиновник.

Читайте також: російського снайпера судитимуть за розстріл жителя Київщини

При цьому, за інформацією посадовця, унаслідок цього вижила бабуся – теща цього чоловіка, і дівчинка 5-ти років, яка отримала кульове поранення голови. Дитина залишилася живою, їй була надана необхідна допомога і наразі вона перебуває у безпеці, уточнив поліцейський.

«Це – черговий злочин армії рф, її солдат, які просто розстрілювали наших цивільних громадян, навіть тих, які перебували у цивільних авто», – заявив правоохоронець.

Нєбитов, говорячи про знайдені тіла громадян на Київщині, уточнив, що більшість людей у більшості містах столичного регіону були вбиті безпосередньо зі стрілецької зброї, тобто – розстріляні.

Своєю чергою, відповідаючи на питання, начальник поліції Київської області зазначив, що правоохоронці постійно працюють над встановленням тих росіян, які вбивали українців.

Читайте також: На Київщині жінка виявила у своїй оселі речі російських загарбників

За його даними, поліція Київської області має інформацію щодо 3 тисяч осіб з-поміж армії рф, які перебували безпосередньо на території Київщини і вчиняли тут злочини.

«Тому ми, звичайно, будемо у комплексі із правоохоронними органами – з СБУ, з Нацполіцією тощо, – працювати над тим, щоб зібрати якомога більше даних про цих злочинів, які перебували у нас в Україні», – поінформував він.

Як повідомлялося, 12 серпня у Бучанській міськраді поінформували, що у Бучанському районі Київщини у лісі виявили тіло ще одного вбитого росіянами мирного жителя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-