У Маріуполі загарбники обмежили видачу гумдопомоги для населення – міськрада

У Маріуполі загарбники обмежили видачу гумдопомоги для населення – міськрада

Укрінформ
У Маріуполі загарбники обмежили видачу гумдопомоги — почали видавати допомогу лише соціально незахищеним категоріям та безробітним, які на обліку в центрі зайнятості «днр».

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

"Окупанти все менше видають гуманітарної допомоги маріупольцям. Мета таких дій зрозуміла — змусити жителів піти на принизливі, а часом і небезпечні роботи з розбору завалів та розмінування. А також розпочати приховану мобілізацію, аби "тихенько" відправити на фронт. Так само, як це робили з жителями так званих "днр" та "лнр", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Знущання над маріупольцями»: мер розповів про надвисокі ціни на продукти

Зазначається, що з 15 серпня почали видавати допомогу лише соціально незахищеним категоріям та безробітним, які на обліку в центрі зайнятості «днр». Тепер отримати хоч якусь їжу зможуть лише діти, вагітні жінки, одинокі матері, інваліди, пенсіонери. Інші мешканці Маріуполя мають шукати роботу, якої у місті просто немає.

Читайте також: У Маріуполі найдешевша ковбаса коштує 463 гривні за кілограм

«Куратори з росії ставлять задачі через погані новини на фронті, як результат - колаборанти посилили свої дії з прихованої мобілізації, істерично надсилаючи жителям смс з пропозиціями роботи на так званій державній службі. А насправді – кинуть воювати», - пояснили у міськраді.

Там знову закликали маріупольців за будь-якої можливості виїжджати з міста.

Читайте також: У Маріуполі людям платять за роботу на спеці тарілкою каші та пляшкою води

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі нема і не буде якісної питної водиросіяни зруйнували мережу її постачання

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-