росіяни на півдні України крадуть і розбирають напіввагони – Подоляк

росіяни на півдні України крадуть і розбирають напіввагони – Подоляк

Укрінформ
російські загарбники переправляють із тимчасово захоплених регіонів півдня України усі напіввагони до Нової Каховки та Херсона, де розбирають їх і частинами відправляють у напрямку тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Окупація по-херсонськи. Поки кремлівські пропагандисти освоюють бюджети, вішаючи в Херсоні борди «Мы здесь навсегда», російські військові розуміють свої часові перспективи взагалі по-іншому. Якщо перші приїхали банально заробити на бюджеті, то другі точно хочуть встигнути… вкрасти. За інформацією з місцевих джерел, окупанти дали ультимативну вказівку залізничникам у тимчасово захоплених південних регіонах перенаправити всі пошкоджені та цілі (!) напіввагони до Нової Каховки та Херсона. Підкреслюю: всі вагони, включно з ледь живими», - зазначив він.

За словами Подоляка, потім відбувається розбирання вагонів, які надійшли: колісні пари та візки демонтують для спрямування до тимчасово окупованого Криму, а рами й кузови відправляють на розрізання на брухт – також у напрямку Криму.

Читайте також: На залізничній станції під Генічеськом виникла пожежа – палали вагони

Радник очільника ОП поінформував, що залізничникам наказано залишити тільки платформи для транспортування техніки й незначний парк для внутрішніх перевезень в ОРДЛО.

На думку Подоляка, російські військові чудово розуміють свої часові перспективи перебування в Херсоні, й ніхто насправді не планує займатися тимчасово окупованою областю чи інтегрувати її економіку в російський простір, а намагаються вкрасти якомога більше.

«Тому наступний крок нам уже добре відомий – масова крадіжка унітазів і викручені лампочки в під‘їздах у Херсоні», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники викрадають автотранспорт місцевих мешканців, а також обкрадають склади, магазини.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили два опорні пункти ворога та склад боєприпасів

У Херсоні з порту військові рф викрали складні мінеральні добрива, також в обласному центрі вони захопили мережу автозаправних станцій, а біля Олешок - базу зеленого туризму.

Також у Херсоні російські загарбники захопили підприємство з виробництва будівельних матеріалів. Також у передмісті Херсона військові рф захопили сільськогосподарську базу. Сума матеріальних збитків становить майже 5 млн грн.

Загарбники грабують бази відпочинку на Чорноморському узбережжі в Лазурному, у Генічеську, відбирають у власників приморські пансіонати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-