На півдні ЗСУ знищили два опорні пункти ворога та склад боєприпасів

На півдні ЗСУ знищили два опорні пункти ворога та склад боєприпасів

Укрінформ
За минулу добу українські захисники ліквідували на Південному напрямку 23 загарбників та знищили два опорні пункти та два райони зосередження озброєння і техніки ворога.

Такі дані оприлюднило у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у його складі та положенні не відбулося. Протягом дня за підтримки артилерій та авіації намагався провести штурмові дії для покращення свого тактичного положення в напрямку Новогригорівки та Білогірки», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, не маючи успіху на суходолі, ворог продовжував застосовувати авіацію. Але 14 авіаатак виявились безрезультатними.

Агресори продовжують обстріл населених пунктів у тилових районах: вдарили «Ураганом» по Великій Костромці і Миколаєву, а з важкої артилерії типу «Піон» обстріляно Марганець. Без людських втрат.

Читайте також: На Харківщині «азовці» знищили спостережний пункт ворога і склад боєприпасів

Авіацією ЗСУ уражено два опорні пункти та два райони зосередження озброєння і техніки ворогів в районах Новопетрівки та Максимівки.

Ракетно-артилерійськими підрозділами в рамках виконання вогневих завдань знищено 23 загарбників, 152 мм гармату-гаубицю, сім одиниць броньованої та автомобільної техніки. У Сухому Ставку знищено ворожий пункт постачання боєприпасів. Остаточні втрати ворога - дорозвідуються.

Читайте також: Наступні два тижні будуть вирішальними для ситуації на Херсонщині - депутат Хлань

«У Чорному морі через штормову погоду корабельне угруповання ворожих сил укривається вздовж узбережжя кримського півострова в напрямку новоросійська. На бойовому чергуванні залишено два ракетні носії з 16 «Калібрами» напоготові», - додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, за оцінками Інституту вивчення війни, російські війська можуть змінити пріоритети наступу на північному сході Донецької області, щоб відвернути увагу Збройних сил України від контрнаступальних дій на півдні країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-