Наступні два тижні будуть вирішальними для ситуації на Херсонщині - депутат Хлань

Наступні два тижні будуть вирішальними для ситуації на Херсонщині - депутат Хлань

Укрінформ
російські окупанти активізували авіацію, продовжили нічні незаконні обшуки і затримання на Херсонщині, а також посилили тиск на медиків та вчителів.

Про це повідомив у Фейсбуці депутат Херсонської облради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

"Схоже, що наступні 2 тижні будуть вирішальними для ситуації на Херсонщині. Тому окупанти активізували авіацію, продовжили нічні незаконні обшуки і затримання, а також посилили тиск на місцевих, зокрема медиків і вчителів. Змушують погоджуватись на оплату праці в рублях, погрожуючи звільненням чи «розмовами», - написав депутат.

Він додав, що для освітян окупанти анонсують на 26-27 серпня семінар у Генічеську, де очікують приїзд і міністра освіти рф і ще «гостей».

Читайте також: Після ударів по мостах загарбники з Херсонщини тікають до Мелітополя

За інформацією Хланя, відзавтра окупанти планують запустити телекомпанію «Таврія», щоб продовжити свою пропагандистську роботу. Поширили серпневий випуск своєї газети для Каховки, де обіцяють зробити в липні потяги до Криму і розказують про фашизм на Заході України.

Але партизани продовжують в місті та області боротьбу і фіксують кожен факт зради: тим, хто перейшов на бік ворога в Україні більше місця не буде.

В області катастрофічно не вистачає ліків, зокрема інсуліну, профільні лікарі виїжджають, тому надати кваліфіковану допомогу нікому.

Відповідно жителі продовжують покидати окуповану територію, хоч виїзд дорожчає і дорога, що займала один-два дні зараз розтягується на п'ять.

Як повідомляв Укрінформ, Рух опору «Жовта стрічка» починає безстрокову акцію протесту проти «референдуму» на захоплених територіях. У тимчасово захопленому Херсоні продовжують з’являтися патріотичні малюнки, зроблені активістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-