Затримали колаборанта, який закликав захопити Одесу, Харків та Миколаїв

Затримали колаборанта, який закликав захопити Одесу, Харків та Миколаїв

Укрінформ
В Одесі затримали колаборанта, який виправдовував збройну агресію рф проти України і закликав захопити Одесу, Харків та Миколаїв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікацій ГУ НП в області.

«Поліцейські затримали 56-річного одесита, який підтримував повномасштабне вторгнення рф на територію України та виправдовував дії загарбників. Прихильник «руского міра» публічно вихваляв владу країни-агресора та закликав захопити українські міста. Відповідні публікації чоловік поширював на своїй сторінці у забороненій соціальній мережі «ВКонтакте», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проросійськи налаштованого пропагандиста викрили співробітники Одеського райуправління поліції №1, за місцем його проживання поліцейські провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Читайте також: В Одесі викрили колаборанта, у його квартирі виявили зброю та боєприпаси

За словами старшого дізнавача райуправління поліції Олега Тимощука, правоохоронці провели ряд експертиз і встановили, що розміщений фігурантом контент є таким, що підтримує та виправдовує збройну агресію рф проти України. Чоловіку оголосили підозру в колабораційній діяльності, передбаченій ч.1 ст.111-1 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-