В Одесі викрили колаборанта, у його квартирі виявили зброю та боєприпаси

В Одесі викрили колаборанта, у його квартирі виявили зброю та боєприпаси

Укрінформ
Правоохоронці затримали в межах контрдиверсійної операції одесита, якого підозрюють у причетності до співпраці з рф. Під час обшуку квартири у нього виявили не лише антиукраїнські агітаційні матеріали, а й зброю та боєприпаси.

Про це повідомив в ефірі всеукраїнського телемарафону речник Одеської ОВА Сергій Братчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Одеські правоохоронці затримали громадянина, удома в якого знайшли не лише агітаційні матеріали, а й зброю та боєприпаси. Наразі слідчі встановлюють, чи затриманий причетний до диверсійної діяльності. Остаточну кваліфікацію надасть суд», - зазначив Братчук.

За його словами, у серпні зросла кількість затримань пособників ворога, причому жителі Одеси, як і Миколаєва, активно допомагають правоохоронцям у викритті агітаторів та коригувальників вогню. «Майже всі дані, які надходять до правоохоронних органів про діяльність місцевих колаборантів, підтверджуються», - уточнив Братчук.

Речник ОВА додав, що не зменшується мінно-вибухова небезпека на морському узбережжі, до якого штормові хвилі постійно приносять морські міни.

«Буквально сьогодні саперний підрозділ знищить одну з мін, яку шторм зірвав з якоря, але, на щастя, її виявили в суботу», - уточнив він і вкотре застеріг від перебування на узбережжі.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Приморський райсуд Одеси, днями винесено вирок громадянину росії, якого ув’язнено на 2,5 року за збирання та передачу до рф відомостей про розташування в Одесі підрозділів ЗСУ.

За даними облпрокуратури, упродовж квітня-липня органи досудового слідства Одещини передали на розгляд судів більш як півсотні обвинувальних актів стосовно громадян, причетних до співпраці з рф. Зокрема, за фактами розміщення та поширення матеріалів, які містять виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). За інкриміновані обвинуваченим злочини законодавством передбачено позбавлення волі на строк до п'яти років.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-