Понад 1 100 будинків: створили інтерактивну мапу зруйнованого Маріуполя

Понад 1 100 будинків: створили інтерактивну мапу зруйнованого Маріуполя

Укрінформ
Фахівець із роботи в соцмережах Віталій Штутман наклав на звичайну Google-карту фотографії та відео понад 1 100 зруйнованих будинків у Маріуполі, який зазнавав масованих російських обстрілів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

"У квітні він почав збирати свідчення руйнувань житлових будинків у Маріуполі, який зазнавав масованих обстрілів російської артилерії й танків. Зібрані відео та фотографії - зі ЗМІ або зроблені жителями зруйнованого міста або очевидцями - він накладав на звичайну Google-карту. До серпня ця карта вкрита червоними мітками", - йдеться у повідомленні.

Серед зібраних Штутманом свідчень є і кадри зруйнованого росіянами заводу "Азовсталь", і відео на момент обстрілу артилерією або танками житлових будівель, а також місця стихійних поховань жителів міста.

"Я розпочав у квітні, і я не уявляв масштабу. Коли я починав у квітні, то було зібрано вже сто будинків, і я жахнувся, але я не уявляв масштабу. Зараз фото та відео конкретних зруйнованих будинків – 1 100, і це ще не все… Я не знаю, скільки всього в Маріуполі будинків, але фактично навіть якщо дивишся просто на карту, то там немає живого місця… Просто немає живого місця, все покрито… А ті місця, де на карті немає точок – це чи приватний сектор, звідки мало фотографій чи промзони", - заявив Штутман в інтерв'ю Радіо Свобода.

Читайте також: Трагедії в Маріуполі могло не бути, якби Україна отримала HIMARS раніше – посол Польщі

За словами уродженця Москви, який проживає в Ізраїлі, створена ним інтерактивна карта зруйнованого Маріуполя присвячується його знайомим, "які вважають, що рф має "історичне право", "не було виходу", "нікуди подіти пасіонарність", "право когось звільняти". Нехай подивляться на ці фото конкретних будинків. Нехай скажуть, що так треба робити. Нехай скажуть, що вони "ЗА" це", - заявив він.

Як повідомлялося, агресія росії викликала у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Без ідентифікації - у братську могилу: росіяни терміново викопують тіла з дворів Маріуполя

Маріуполь зараз без нормального електро-, водо- та газопостачання. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані до росії та на тимчасово захоплені території Донецької області.

Фото: Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-