У Вінниці арештували жителя Бахмута - передавав росіянам дані про переміщення ЗСУ

У Вінниці арештували жителя Бахмута - передавав росіянам дані про переміщення ЗСУ

Укрінформ
Вінницький міський суд взяв під варту жителя Бахмута, який передавав ворогам відомості про розташування, переміщення та дислокацію військової техніки і підрозділів Збройних сил України.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада) КК України. Підозрюваний, проживаючи в м. Бахмут Донецької області, де активно ведуться бойові дії країною-агресором, діючи умисно, в інтересах російської федерації та її представників, надав згоду на співпрацю з представниками рф, завдання останнього полягало в зібранні та передачі відомостей про розташування, переміщення та дислокацію військової техніки і підрозділів Збройних сил України» - йдеться у повідомленні.

Розслідуванням встановлено, 24, 25 та 27 липня 2022 року підозрюваний за допомогою месенджера Telegram надсилав представнику незаконного збройного формування «євпаторійська рота народного ополчення», який проживає на тимчасово окупованій території АР Крим, координати у вигляді знімків екрана мобільного телефону додатка «Карти Google» із позначками про розміщення військової техніки та підрозділів військовослужбовців ЗСУ в м. Бахмут.

Читайте також: Двом жителям Слов’янська оголосили підозру - передавали росіянам дані про ЗСУ

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК (переховуватися від органів досудового розслідування чи суду – ред.). Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Наразі тривають слідчі дії.

Як повідомлялось, на Харківщині узяли під варту агента спецслужб російської федерації, якого підозрюють у злочинах проти України за трьома статтями ККУ, зокрема, у державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-