Двом жителям Слов’янська оголосили підозру - передавали росіянам дані про ЗСУ

Двом жителям Слов’янська оголосили підозру - передавали росіянам дані про ЗСУ

Укрінформ
Двом жителям Слов’янська Донецької області повідомили про підозру в поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс Генерального прокурора України у Телеграмі.

“За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення та розташування ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у липні 2022 року жителька Слов’янська отримала від ворога завдання щодо збору даних про місця розташування військовослужбовців та техніки Збройних Сил України на території міста.

Читайте також: «Зливав» координати ЗСУ, вокзалів та аеродромів: на Дніпропетровщині затримали агента рф

Аби уточнити певну інформацію та координати на місцевості, підозрювана, використовуючи мобільні додатки, звернулася по допомогу до ще одного місцевого жителя. Отриману від нього інформацію з геолокацією жінка надіслала своєму куратору.

В ОГП інформують, що обох підозрюваних затримано на підставі ст. 208 КПК України (Затримання уповноваженою службовою особою).

Читайте також: Колаборантка на Харківщині насаджувала російські стандарти освіти - ОГП

Як повідомлялося, раніше на Дніпропетровщині затримали чоловіка, який за завданнями фсб рф передавав ворогу місця дислокації ЗСУ та розташування стратегічних об’єктів в області.

Фото: ОГП, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-