Шмигаль відвідав господарство на Київщині, яке схвалили на ґрант від «єРобота»

Шмигаль відвідав господарство на Київщині, яке схвалили на ґрант від «єРобота»

Фото, відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав фермерське господарство на Київщині «Сад Переяслава», якому нададуть ґрант для розширення площі садів горіхів і ліщини в рамках програми "єРобота".

Як передає Укрінформ, про це повідомили на сайті Кабінету Міністрів.

«На отримання грантів за програмою «єРобота», яку ініціював Уряд, надійшло вже більше 5 тисяч заявок. Зараз відповідні експерти та банки їх опрацьовують. Перші понад 100 заявок уже в роботі. Сьогодні ми відвідали одне з таких господарств на Київщині. Фермер подав ґрантову заявку, отримав позитивну відповідь і тепер буде продовжувати розширювати своє фермерське господарство, а саме горіхові сади та сади ліщини», — відзначив Прем'єр-міністр.

Директор підприємства розповів Шмигалю, що подав заявку на участь у проєкті через «Дію». Завдяки тому, що усі необхідні документи були в застосунку, процес подання заявки пройшов зручно та швидко.

Читайте також: Програма «єРобота» має допомогти українським підприємцям розвиватися – Шмигаль

Шмигаль наголосив, що урядові ґрантові програми покликані створити нові робочі місця й компенсувати ті, що були втрачені через воєнні дії та руйнування інфраструктури, аби українці могли повертатися із закордону.

ТОВ «Сад Переяслава» вирощує ягоди, горіхи, інші плодові дерева і чагарники, відтворює рослини тощо. Сьогодні господарство має 14,25 га освоєної земельної площі. Завдяки грантовим коштам планується розширення ділянки до 44 га. Також у сезон плодоношення 125 осіб отримають нові робочі місця.

Як повідомлялося раніше, українці з 1 липня можуть у застосунку «Дія» подавати заявки на участь у проєкті «єРобота». «єРобота» — це шість програм, які дадуть змогу створити десятки тисяч бізнесів і сотні тисяч робочих місць. Зокрема, перша програма передбачає гранти до 250 тисяч гривень на будь-який мікробізнес.

Читайте також: На участь у програмі «єРобота» надійшли понад п'ять тисяч заявок - Шмигаль

Так, понад пів тисячі мешканців Київщини подали заявку на отримання мікрогранту для започаткування бізнесу та розвитку підприємництва.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-