Львівська влада й студенти закликають виключити російських та білоруських авторів зі шкільної програми

Львівська влада й студенти закликають виключити російських та білоруських авторів зі шкільної програми

Укрінформ
Профільна комісія Львівської обласної ради підтримала петицію про виключення російських та білоруських авторів із навчальних програм школярів.

Про це у Фейсбуці повідомила Львівська обласна рада, передає Укрінформ.

Зазначається, що члени комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради підтримали петицію Студентської ради Львова щодо виключення творів російських та білоруських авторів із підручників «Зарубіжна література».

«Уже 5 місяців український народ бореться з окупантом – як збройно, так і інформаційно. Отож, не варто забувати й про боротьбу із культурою держави-агресора, яка включена досі у навчання українських дітей, зокрема твори російських діячів у програмі зарубіжної літератури. Відповідні пропозиції змін до навчальних програм, напрацьовані робочою групою, були надіслані у профільне міністерство, однак досі немає жодної реакції», - йдеться у листі, який скерувала на комісію Студентська рада Львова.

Як зауважила голова комісії Іванна Герус, ще весною, коли відбувалися засідання робочих груп з напрацювання концепції адаптації системи освіти до умов воєнного стану, представники освітянського середовища активно обговорювали питання внесення змін у навчальні програми, шкільні підручники щодо вилучення російського і білоруського контенту.

«Міністерство довго «думає», однак це потрібно зробити. Наші діти не можуть вивчати літературу тих, хто вбиває їх та їх батьків», - наголосила Герус.

Читайте також: Пастернак і Толстой у шкільній програмі: Шкарлет каже, що рішення ще немає

Як повідомляв Укрінформ, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив, що програми зарубіжної літератури у навчальних закладах на наявність російських авторів будуть прискіпливо переглядатись фахівцями. У квітні зібрали робочу групу з фахівців, які чітко оцінять необхідність присутності творів російських авторів у межах курсу російської літератури.

Фото: Фейсбук Львівської обласної ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-