У центрі Запоріжжя родичі полонених оборонців Маріуполя влаштували перформанс

У центрі Запоріжжя родичі полонених оборонців Маріуполя влаштували перформанс

Фото
Укрінформ
Кілька сотень людей зібралися в центрі Запоріжжя, аби підтримати акцію-перформанс, яку влаштували рідні та близькі полонених оборонців Маріуполя з вимогою негайно повернути їх додому.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Акція покликана привернути увагу світових та українських ЗМІ до нашого болю. Ми створюємо інформаційний шум, адже світові новини потихеньку забувають про наших рідних, тому ми вирішили провести акцію-перформанс", - розповіли організатори заходу.

Родичі полонених оборонців Маріуполя влаштували перформанс у центрі Запоріжжя / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

За словами рідних полонених бійців, 29 липня усі родини захисників Азовсталі прокинулися і їхній день став ще чорнішим після того, як вони дізнались про теракт в Оленівці.

"В цей день нахабно вбили наших рідних. Ми навіть досі не знаємо, хто вижив, хто поранений, а хто загинув. Ми вимагаємо засудити бездіяльність міжнародних організацій, які є гарантами Женевських конвенцій - це ООН і Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Ми віримо в те, що українська влада робить все для того, аби наші рідні швидше повернулись", - наголосила дівчина полоненого Ірина.

За її словами, одна з вимог організаторів - повернення усіх оборонців Маріуполя і всіх військовополонених за 8 років війни. Якщо їх неможливо повернути на підконтрольну територію України, то має бути третя країна.

Акція проходила на майдані Героїв.

Кілька забинтованих людей-мумій, "вбиті" люди на залізній кушетці - такий перформанс підготували рідні, адже саме такі кадри побачили 29 липня після теракту в Оленівці, де тримали українських військових.

Одна з організаторок Наталія Соловйова зазначила, що на сьогодні немає достовірної інформацію щодо загиблих та поранених.

"Вірити спискам, які оприлюднила росія, ми не можемо. Поки в нас не буде тіл і результатів аналізів ДНК, ми не можемо говорити ні про які прізвища", - додала вона.

Читайте також: У Рівному провели акцію на підтримку захисників «Азовсталі»

Учасники акції тримали плакати з написами: "Оленівка - поверніть наших дітей живими". Захід проходив у форматі відкритого мікрофону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-