У Рівному провели акцію на підтримку захисників «Азовсталі»

У Рівному провели акцію на підтримку захисників «Азовсталі»

Відео
Укрінформ
У Рівному відбулася акція на підтримку полонених з Азовсталі, серед її учасників – рідні бійців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми провели акцію на вшанування пам’яті загиблих воїнів Азовсталі та вбитих Героїв в Оленівці. Ми не повинні мовчати», - наголосила організаторка акції Єва Дорохіна.

Учасники акції розповіли, що їх рідні – в Оленівці, вони хочуть, щоб світ відреагував на те, що сталося, бо росія, переконані вони, може вчинити вбивство всіх військовополонених.

«Я мати нацгвардійця, солдата-строковика, місто Маріуполь, військова частина 3057. Наші хлопці з перших днів боронили місто, багато загинуло, багато у полоні. Мій син з побратимами знаходиться в Оленівці. Я вас всіх благаю: допоможіть нашим дітям, поверніть їх, вони ще дуже юні», - розповіла учасниця акції Надія.

Люди, які зібралися у центрі міста, виголошували «Ганьба бездіяльності ООН!», «Оленівка!», тримали у руках плакати з написом «росія-терорист».

Читайте також: Військовополонених в Оленівці катували, щоб зламати і використати для роспропаганди - ГУР

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області у будівлі, в якій утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ООН відвідати колонію в Оленівці задля встановлення всіх фактів скоєного російськими військами злочину, а Міжнародний комітет Червоного Хреста - перевірити всіх українських військовополонених.

Окупаційні сили на тимчасово окупованій території Донецької області на запит Українського відділення Міжнародного комітету Червоного Хреста відмовили працівникам організації у доступі до військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням положень Женевської конвенції.

Україна поінформувала членів Ради Безпеки Організації Об‘єднаних Націй про воєнний злочин, скоєний російськими військами проти українських військовополонених у колонії у смт Оленівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-