На Запоріжжі загарбники набирають масовку для «акцій за референдум» - розвідка

На Запоріжжі загарбники набирають масовку для «акцій за референдум» - розвідка

Укрінформ
У тимчасово захоплених містах Запорізької області російські загарбники шукають колаборантів, які створюватимуть «масовку» на так званих «спонтанних акціях» на підтримку проведення референдуму.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«В тимчасово окупованих великих населених пунктах південної частини Запорізької області представники окупаційної влади проводять пошук колаборантів, які будуть створювати «масовку» на так званих «спонтанних акціях» на підтримку проведення референдуму. Це, на думку представників окупаційних адміністрацій, сприятиме зменшенню градуса незадоволення війною. Це також дозволить створити відповідну картинку у телевізорі для громадян рф. Зокрема, відмічено прибуття у Мелітополь російських фахівців для проведення піаракцій», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, робочий штаб даних представників відкрито у захопленому приміщенні магазину «Фокстрот». Крім цього, у Бердянську відкрито та працює рекрутинговий центр для охочих співпрацювати з окупаційною владою (колаборантів). Втім, охочих небагато, навіть незважаючи на серйозні «матеріальні стимули». З метою створення картинки для кремлівських телеканалів загарбники вимушені завозити «активістів» з території тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: Із Запоріжжя на окуповані території призупинили рух вантажного транспорту

Крім того, в розвідці поінформували, що продовжується завезення так званих «гуманітарних вантажів» з території рф. Умовами отримання «гуманітарки» або її грошової компенсації є участь у так званих «акціях підтримки» окупаційного режиму та надання особистих паспортних даних. Для координації дій створено «громадський рух «Мы вместе с россией»». Його завдання – організація проплачених «масових акцій на підтримку референдуму». Курувати питаннями розподілу «гуманітарки» та проведення акцій призначаються місцеві жителі з проросійськими поглядами та представники партії «єдина росія».

Читайте також: На Запоріжжі через ворожі обстріли згоріли 240 гектарів ланів

Як повідомляв Укрінформ, для того, аби виїхати з тимчасово захопленої території через Василівку Запорізької області, українцям потрібно буде взяти в окупаційній комендатурі спеціальну перепустку. Такі правила починають діяти вже з 1 серпня.

Від початку російського повномасштабного вторгнення близько 400 тисяч українців виїхали із захоплених територій через Запоріжжя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-