На Запоріжжі через ворожі обстріли згоріли 240 гектарів ланів

На Запоріжжі через ворожі обстріли згоріли 240 гектарів ланів

Укрінформ
У Запорізькій області на підконтрольній Україні території від ворожих обстрілів вигоріло майже 240 га ланів. Майже 70% області знаходиться в окупації і облік пожеж вести неможливо.

Про це кореспонденту Укрінформу під час виїзду на агропідприємство, що поблизу Запоріжжя, повідомила річниця ГУ ДСНС України у Запорізькій області Юлія Баришева.

"Сьогодні у кожного свій фронт: рятувальники намагаються ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій, які виникають на ланах, а хлібороби - зібрати все, аби вберегти врожай не лише від вогню і дощу, а й від ворожих обстрілів. Прилітає навіть на підконтрольну Україні територію. Вогнем заподіяно шкоди майже на 240 га хлібних ланів, і це тільки та статистика, яку ми могли зібрати на території, підконтрольній Україні. Майже 70% області ми не можемо контролювати і облік пожеж не можна проводити", - сказала вона.

Баришева додала, що 28 липня рятувальники приборкали пожежу в Василівському районі, де вогнем було заподіяно шкоди на площі 25 га.

Рятувальники також звернулися до керівників агропідприємств, аби вони забезпечили своїх працівників засобами безпеки - касками та бронежилетами. Директор агрофірми, що знаходиться на Вільнянщині, забезпечив своїх працівників бронежилетами власного виробництва. За його словами, робили їх з автомобільних ресор, ще понад 200 штук передали на передову бійцям.

"Всі, хто працює в полі, виходять без "броніків". У всіх є телефони: як тільки спрацьовує система сповіщення, то всі одягають "броніки", - пояснив керівник агрофірми.

Він також зазначив, що по їхньому господарству за час війни було 4 "прильоти".

"Першу ракету 19 квітня збили наші сили ППО, уламки впали поблизу ангара для зберігання техніки", - розповів він, додавши, що ще дві впали неподалік, а четверта ракета впала на полі з пшеницею, але напередодні був дощ і солома була сирою, тож обійшлося без пожежі.

Аграрії наголошують, що кожного разу викликають рятувальників, які знешкоджують боєприпаси і потім на поле знову виходять комбайнери.

Читайте також: Ворог здійснив масовану атаку на Оріхів Запорізької області

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-