СБУ викрила схему переправлення призовників через кордон під виглядом бійців тероборони

СБУ викрила схему переправлення призовників через кордон під виглядом бійців тероборони

Фото
Укрінформ
Одеські правоохоронці оголосили підозру трьом ділкам, що організували схему незаконного переправляння військовозобов'язаних громадян автомобілями на територію Молдови під виглядом бійців тероборони за «тарифом» $9 тисяч з однієї особи.

Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області, передає Укрінформ.

«На Одещині співробітники Служби безпеки України блокували схему із незаконного перетину державного кордону чоловіками призовного віку, які мали намір уникнути мобілізації в період воєнного стану. Установлено, що «міграційну» діяльність організували співзасновник однієї з благодійної організації та її волонтер, їх пособник - колишній поліцейський. Вартість своїх «послуг» зловмисники оцінили в $9 тис. з одного потенційного призовника», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисники використали посвідчення благодійного фонду та громадського формування з охорони громадського порядку, а також розпізнавальні знаки учасників тероборони для безперешкодного проходження блокпостів. Фактично організатори транскордонного трансферу, прикриваючись своїми посвідченнями, незаконно переправляли ухилянтів автомобілями на територію Молдови в районі транзитної ділянки траси «Одеса-Рені».

Читайте також: СБУ перекрила на Одещині канали втечі ухилянтів за кордон

Трьом учасникам схеми повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через держкордон України за змовою групи осіб з корисливими цілями) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-