У Маріуполі люди облаштували «будинок» просто неба - радник мера

У Маріуполі люди облаштували «будинок» просто неба - радник мера

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі мешканці знесеного агресорами будинку влаштували «дім» просто неба.

Як передає Укрінформ, відповідне відео в Телеграмі оприлюднив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

«Маріуполь. Перші мешканці знесеного будинку вимушені влаштувати дім під відкритим небом. Мабуть, саме так гауляйтери уявляють собі «маневренный жилой фонд». А якщо чесно - тут не вистачає слів. Двадцять перше сторіччя. Центр Європи. Люди змушені облаштовувати побут на вулиці просто неба. Лють. Просто Лють», - написав Андрющенко під відео.

На відео можна побачити, як біля якоїсь стіни просто на землі розстелені килими та доріжки, стоїть етажерка з кухонним посудом, диван, стільці, - все, що вціліло та що змогли забрати мешканці зі зруйнованого та знесеного загарбниками будинку. Поруч стоять якісь ящики, нагромаджено папір та дощечки, для розведення багаття, на якому люди готують їжу.

Читайте також: Загарбники роздають маріупольцям «питну воду» з бактеріями - з міста вивезли зразок на аналіз

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь залишився без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: Загарбники у Маріуполі оголосили, що не видаватимуть гумдопомогу в живій черзі

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-