Загарбники роздають маріупольцям «питну воду» з бактеріями - з міста вивезли зразок на аналіз

Загарбники роздають маріупольцям «питну воду» з бактеріями - з міста вивезли зразок на аналіз

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники роздають місцевим мешканцям «питну воду», заражену бактеріями.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, посилаючись на дані лабораторного дослідження рідини, передає Укрінформ.

У міськраді зазначають, що волонтери вивезли з Маріуполя зразок «питної води», яку тут роздають людям.

Згідно з дослідженням бактеріологічної лабораторії Запорізького центру контролю та профілактики хвороб, у воді виявлені коліформні бактерії. Тобто, вона змішана з фекальною речовиною.

«Згідно з санітарними нормами та правилами, у питній воді загальні коліформи мають бути відсутніми. Ці бактерії відносяться до бактерій групи кишкової палички. Вони властиві поверхневим водоймам. Тож дана вода недостатньо знезаражена для вживання людьми», - пояснили фахівці "Водоканалу".

За словами директора Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Олександра Лазаренка, таку воду пити не можна, бо є високий ризик її зараження іншими патогенними мікроорганізмами, що можуть призвести до захворювання на дизентерію та холеру.

Тож маріупольцям радять кип'ятити цю воду, аби не отруїтися.

Читайте також: Загарбники у Маріуполі оголосили, що не видаватимуть гумдопомогу в живій черзі

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-