Загарбники у Маріуполі оголосили, що не видаватимуть гумдопомогу в живій черзі

Загарбники у Маріуполі оголосили, що не видаватимуть гумдопомогу в живій черзі

Фото, відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники оголосили про закінчення видачі гуманітарної допомоги у режимі живої черги.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти оголосили про закінчення видачі гуманітарної допомоги у режимі живої черги. Раніше анонсований крок, який має на меті примус до роботи на завалах, благоустрою та зменшення ресурсного тягаря окупаційної влади», - написав Андрющенко.

Він оприлюднив відео, де зафіксовано велику чергу людей під палючим сонцем, які чекають на отримання продуктової допомоги.

За словами Андрющенка, прийняте рішення провокує збільшення черг в інших тимчасових пунктах видачі гуманітарки та ставить під загрозу забезпечення їжею всіх верств населення.

Радник міського голови зазначив, що за результатом дослідження, загарбники надають маріупольцям воду, яка непридатна для споживання як питна, її набирають у річках Маріуполя.

Андрющенко також зазначив, що загарбники почали ремонтувати військову техніку на металургійному комбінаті ім. Ілліча.

«Під контролем окупантів та за участю колаборантів люди працюють за їжу без будь-яких виплат. Поступово всі гіпотези та аналітичні висновки щодо майбутнього Маріуполя, як військово-транспортної та ремонтної бази знаходять свої підтвердження», - написав він.

Читайте також: Для маріупольців росіяни будуть бетонні «курники» без опалення

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: Продукти у Маріуполі продають з націнкою 200-300%

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-