На Херсонщині молодь намагаються залучити до проросійських організацій – розвідка

На Херсонщині молодь намагаються залучити до проросійських організацій – розвідка

Укрінформ
Загарбники на тимчасово захопленій території Херсонської області намагаються залучити місцеву молодь до новостворених проросійських організацій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Окупаційні адміністрації на тимчасово окупованих територіях Херсонщини намагаються насаджувати проросійський світогляд серед української молоді. Одним з головних елементів цієї політики стало так зване «військово-патріотичне виховання»”, - ідеться в повідомленні.

За інформацією розвідників, з цією метою активно формуються  на кшталт «Молоді будівельники Херсонської області», «молодь Херсона» та ін. Участь у них української молоді дедалі частіше набуває примусового характеру.

Водночас, за даними ГУР, старше покоління залучається до новостворених організацій «союз матерів Херсонської області», «організація ветеранів Херсонської області».

”Щоб створити уявлення про масову підтримку місцевою молоддю окупаційного режиму, активно пропагується участь в організованому «міносвіти РФ» проєкті «Твой шаг». У «федеральному агентстві зі справ молоді рф» анонсовано проведення на окупованих територіях загальноросійських дитячо-юнацьких конкурсів «Планета больших перемен» та «Большая перемена»”, - ідеться у повідомленні.

У ГУР також зазначають, що на запрошення представників Санкт-Петербурзького відділення всеросійського руху «Юнармія» 31 липня «юнармійці» з окупованої території Донеччини візьмуть участь у головному військово-морському параді в Санкт-Петербурзі.

Читайте також: Заявами лаврова росія показує світу, що готує «референдуми» на Херсонщині й Запоріжжі - ГУР

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники відбирають пансіонати на Азовському морі і грабують бази відпочинку на чорноморському узбережжі в Лазурному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-