Заявами лаврова росія показує світу, що готує «референдуми» на Херсонщині й Запоріжжі - ГУР

Заявами лаврова росія показує світу, що готує «референдуми» на Херсонщині й Запоріжжі - ГУР

Укрінформ
росія створює підґрунтя для того, щоб вирішувати долю та статус тимчасово окупованих територій на півдні, зокрема, через псевдореферендум. Заяви очільника російського мзс це підтверджують.

Про це сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький, передає Укрінформ.

"Окупант створює підґрунтя для того, щоб вирішувати долю та статус тимчасово окупованих територій на півдні. Мова йде про Херсонську та частину Запорізької областей. Тому, йде дуже активна видача паспортів громадян рф", - сказав Скібіцький.

Читайте також: рф вже використала понад 50% свого «високоточного» озброєння – розвідка

Він навів приклад: "Якщо в Донецьку і Луганську ця процедура вимагала спочатку отримання паспортів "Л/ДНР", то в Херсонській і Запорізькій областях це простіше: пишеш заяву - і отримуєш паспорт".

Тобто, зазначив представник ГУР, рф може застосувати проведення псевдореферендуму, і потім буде відповідна заява щодо приєднання або неприєднання цих територій.

"Заява лаврова свідчить про те, що вони (загарбники - ред.) готуються до цього, готують міжнародну спільноту до того, що це начебто допомога російськомовному населенню, громадянам рф, які проживають на тимчасово окупованих територіях", - підсумував він.

Читайте також: Як іде в росії прихована мобілізація: у ГУР розповіли деталі

У разі сценарію псевдореферендуму ці території можуть приєднати до складу росії або лишити як псевдоформування, вважає Скібіцький.

Як повідомлялось, міністр закордонних справ рф сергій лавров заявив, що географія завдань війни в Україні змінилася і нібито вийшла за межі Донецької і Луганської областей; тепер це ще й Херсонська, Запорізька області та низка інших територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-