Квартири лише колаборантам: загарбники погрожують маріупольцям розселенням

Квартири лише колаборантам: загарбники погрожують маріупольцям розселенням

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі загарбники обіцяють надати квартири тільки колаборантам, інших розселити по інших селах, селищах, містах Донецької області на «території республіки».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Російській призначенець - заступник голови окупаційного уряду Донецької області Солнцев нарешті сказав правду про майбутнє розселення в будинках, що будуються Мінобороною росії та «маневреного житла» на зиму. Отже, нові квартири отримують виключно колаборанти: медики, поліція, представники адміністрацій. Маневрене житло - житло не в Маріуполі, а не «території республіки», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що маріупольців на зиму планують тимчасово розсіляти по інших селах, селищах та містах Донецької області, де є натяк на можливість опалення.

«Ще раз наголошуємо. Опалення взимку в Маріуполі не буде. Поки є можливість - евакуюйтесь. Україна чекає на вас. Іншої можливості пережити зиму в цивілізованих умовах немає», - наголосив радник мера.

Читайте також: «Знущання над маріупольцями»: мер розповів про надвисокі ціни на продукти

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-