У Маріуполі не буде опалювального сезону, росіяни знищили всю інфраструктуру

У Маріуполі не буде опалювального сезону, росіяни знищили всю інфраструктуру

Укрінформ
У Маріуполі не буде опалювального сезону. Загарбники знищили всю інфраструктуру і не проводять жодної підготовки.

Про це у Телеграмі Маріупольської міської ради повідомив мер Маріуполя Вадим Бойченко , передає Укрінформ.

«Окупанти та колабораційна влада не готують Маріуполь до зими. Люди залишаються у полоні, адже не мають змоги виїхати на підконтрольні Україні території. А це понад 100 тисяч жителів», - наголосив міський голова.

Бойченко додав, що через це восени очікується нова хвиля маріупольців, які виїжджатимуть на підконтрольну Україні територію. Для того, щоб їх підтримати і допомогти, продовжують відкривати нові центри «ЯМаріуполь». В Україні вже відкрито 10 таких центрів, у планах – ще 4 у різних регіонах країни.

Читайте також: Із Маріуполя у бік росії виїхали лише 6% мешканців - мер

Як повідомляв Укрінформ, центри комплексної підтримки переселенців «ЯМаріуполь» уже відкрилися в Одесі, Івано-Франківську, Вінниці, Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Кропивницькому, Хмельницькому, Калуші та Львові.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-