Центрами допомоги переселенцям «ЯМаріуполь» скористалися вже майже 100 тисяч людей

Центрами допомоги переселенцям «ЯМаріуполь» скористалися вже майже 100 тисяч людей

Укрінформ
Десятьма центрами допомоги переселенцям «ЯМаріуполь», які працюють у різних містах країни, скористалися вже майже 100 тисяч людей.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

«Центри «ЯМаріуполь» показують маріупольцям, що вони потрібні нам, своїй країні, що вони не самі, їм готові допомагати та підтримувати у будь-якому питанні… Вже майже 100 тисяч населення отримали цю дуже важливу допомогу з будь-яких питань – і соціальний захист, і юридичні питання, і гуманітарна складова, і медична, і психологічна, і дитяча кімната… користується попитом», - сказав мер.

Він зазначив, що в Україні відкрито вже 10 центрів підтримки «ЯМаріуполь», і мережа буде розширюватися та доповнюватися новими сервісами – це і спортивний сервіс, і культурний та інші.

За словами Бойченка, задля людей будуть продовжувати розширювати мережу центрів підтримки «ЯМаріуполь», щоб швидше соціалізувати маріупольців та інтегрувати у громаду.

Так, у планах відкрити ще чотири подібних центри «ЯМаріуполь», доповнити їх різними напрямками.

Читайте також: У «фільтраційних центрах» Маріуполя утримують понад 10 тисяч людей – мер

Очікується, додав Бойченко, що восени маріупольці, які наразі залишилися у місті, будуть масово виїжджати на підконтрольну територію України, аби не замерзнути взимку, тому треба бути готовими до цього.

«Треба бути максимально готовими до цього та надати всім маріупольцям підтримку. Щоб вони одразу відчули допомогу та підтримку, та не втрачали віру у Державу Україну», - підкреслив мер.

Кожен, хто виїхав та виїде із тимчасово захопленого російськими загарбниками міста, повинен відчути, що «допомога йде до нього», наголосив Бойченко.

Як повідомляв Укрінформ, центри комплексної підтримки переселенців «ЯМаріуполь» вже відкрилися в Одесі, Івано-Франківську, Вінниці, Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Кропивницькому, Хмельницькому, Калуші та Львові.

Читайте також: Із Маріуполя у бік росії виїхали лише 6% мешканців - мер

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-