росія «подарувала» Ясинуватій викрадене у Маріуполі медобладнання

росія «подарувала» Ясинуватій викрадене у Маріуполі медобладнання

Укрінформ
Вкрадене в лікарнях Маріуполя сучасне медичне обладнання з'явилося в тимчасово захопленій Ясинуватій, як подарунок від губернатора Челябінської області рф.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Знайдено чергову партію медичного обладнання, вкраденого в Маріуполі. Нагадаю, на початку окупації росіяни вивезли наші нові апарати ШВЛ до росії (як і інше обладнання). І ось воно повернулося в Україну. Правда, знов в окупацію. Знов не в Маріуполь. Знов як дарунок від політиків - росіян. Але, повернулось», - написав Андрющенко.

Читайте також: Загарбники пригнали викрадені з Мелітополя комбайни до Чечні, але не можуть їх увімкнутиCNN

Він оприлюднив фотографії цього обладнання в лікарні Ясинуватої з коментарем загарбників, що це «пять аппаратов ИВЛ, переданные в рамках соглашения губернатором Челябинской области».

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: Крадіжку видно з космосу: росія вантажить українське зерно на кораблі в Криму

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-