У Маріуполі загарбники поновили збір даних для «референдуму»

У Маріуполі загарбники поновили збір даних для «референдуму»

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі для підтасовки псевдореферендуму та для військового обліку в людей збирають персональну інформацію під приводом заяви на відновлення зруйнованого житла.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Окупанти для підготовки до проведення референдуму почали нову хвилю збору персональних даних під виглядом чергового збору заяв на відновлення житла. Це вже третя хвиля збору заяв під цим приводом…Триває підготовка до мобілізації… Не тільки формуються списки для підтасовки референдуму, але й відновлюють військовий облік», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що ця активізація пов’язана з новими планами - вказівками від російських кураторів про перенесення дати «референдуму» - на кінець липня-початок серпня.

А для отримання разової перепустки на виїзд/в’їзд в Маріуполь обов’язковими для подання є військовий квиток. Облік веде безпосередньо комендатура, звіряючи дані, надані в заявах на відновлення житла, пояснив Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: Псевдореферендуми на окупованих територіях неприпустимі – ЦВК

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста».

Фото: Андрющенко/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-